Πολιτική
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 15:26

Παπαδημούλης: Το ΚΚΕ το πιο συντηρητικό κόμμα στην Ευρωομάδα της Αριστεράς

Αισιόδοξος για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές και ιδιαίτερα σκληρός για την εικόνα της κυβέρνησης και το ΚΚΕ εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας για συναίνεση, ο πρωθυπουργός εννοεί «κοινωνικό και πολιτικό σιωπητήριο».

Αισιόδοξος για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές και ιδιαίτερα σκληρός για την εικόνα της κυβέρνησης και το ΚΚΕ εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας για συναίνεση, ο πρωθυπουργός εννοεί «κοινωνικό και πολιτικό σιωπητήριο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και με αφορμή τη απόδραση Β. Παλαιοκώστα, τόνισε: «Παρακολουθούμε την αποθέωση του ξεχαρβαλωμένου κράτους, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας».

Όσον αφορά το ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ δήλωσε πως μετά το 18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος περιμένει μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση. «Η αναστήλωση του Στάλιν και η κλιμακούμενη επιθετικότητα εναντίον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ΚΚΕ είναι μακράν το πιο συντηρητικό κόμμα μέσα στην Ευρωομάδα της Αριστεράς», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε αισιόδοξος για το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Όσον αφορά το εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 8 και 9 Μαρτίου για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, ανέφερε ότι τα 15.000 μέλη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν με βάση τη συνείδηση τους, χωρίς πειθαρχία στις τάσεις. Οπως είπε, ο ίδιος θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση θα εργαστεί για να πάει καλά ο ΣΥΝ στις ευρωεκλογές.