Αθλητικά
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 16:49

Μπάσκετ: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα έκτροπα στους αγώνες με Ολυμπιακό και ¶ρη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ. Με πρόστιμο ύψους 2.200 ευρώ τιμωρήθηκαν οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τα υβριστικά συνθήματα στον τελικό του Κυπέλλου.

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την απρεπή συμπεριφορά μερίδας των οπαδών τους στους αγώνες με Ολυμπιακό και ¶ρη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 19ης -εμβόλιμης- αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας λόγω των δύο προσωρινών διακοπών του αγώνα και την οριστική εκκένωση του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε πέντε επιπλήξεις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ¶ρη στην Πυλαία και ο κανονισμός προβλέπει σε αυτή την περίπτωση την ποινή της διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών μίας αγωνιστικής.

Η Ένωση θα εκτίσει την ποινή στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, όταν υποδέχεται τον ¶ρη στο κλειστό του Σπόρτιγκ (8 Μαρτίου), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα υποδεχτεί χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του την Καβάλα για την 22η αγωνιστική (21 Μαρτίου).

Επιπλέον, η ΑΕΚ καλείται να καταβάλει το ποσό των 1.350 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με έγγραφη προειδοποίηση και επίπληξη. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο 8.550 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και δύο παρατηρήσεις που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Με πρόστιμο ύψους 2.200 ευρώ τιμωρήθηκαν από την πλευρά τους οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τα υβριστικά συνθήματα από μερίδα των οπαδών τους στον τελικό του Κυπέλλου της περασμένης Κυριακής (22/2) στο κλειστό του Ελληνικού. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» απαλλάχτηκαν από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.

Μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι της Κυριακής στο ΣΕΦ

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» στο ΣΕΦ, την Κυριακή 1/3, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1.

Αναλυτικά, στη σχετική σύσκεψη συμφωνήθηκε να τοποθετηθεί πρόσθετο προστατευτικό στέγαστρο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ θα απομακρυνθούν τα τμήματα των πτυσσόμενων κερκίδων πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και οι κάτοχοι εισιτηρίων σε αυτές τις θέσεις θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Επίσης, θα τοποθετηθεί πρόσθετη φυσούνα μέχρι τον πάγκο του Παναθηναϊκού, κατά την είσοδο και έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αστυνομική δύναμη θα υπάρχει και στις δύο πλευρές της φυσούνας και πίσω από τον πάγκο των «Πρασίνων».

Με την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 18:30), το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα μεταφερθεί στο χώρο του ΣΕΦ, όπου στις 22:00 θα αρχίσει ο μπασκετικός αγώνας των δύο ομάδων.

Επίσης ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Θα εκδοθούν συνολικά 10.800 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ (απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας). Οι θύρες θα ανοίξουν στις 20:00 δηλαδή δύο ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα.

Λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, ο έλεγχος από την αστυνομία στους φιλάθλους θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά την προσέγγισή της στο Στάδιο, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε κατάλληλες θέσεις. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα διαθέσει 80 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας.

Στον αγωνιστικό χώρο θα βρίσκονται μόνο πρόσωπα που έχουν διαπίστευση και δικαίωμα εισόδου.

Δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή στο ΣΕΦ πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και σημαίες της αντίπαλης ομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής των μέτρων τάξης Ευάγγελος Χριστακόπουλος (Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά), ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Γιώργος Μαντζάνας, Νίκος Μπουντούρης), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Τάσος Στεφάνου), της ΔΕΑΒ (Προκόπιος Σουπιώνης) και από πλευράς ΣΕΦ, ο αν. διευντής Τάσος Μητρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΕΦ.