Πολιτική
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 06:08

Παραίτηση με καταγγελίες των συνηγόρων των πέντε

Παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση των πέντε κατηγορούμενων για την απόδραση των Β. Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, οι δικηγόροι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Καρατζογιάννης, καταγγέλλοντας «στημένη δίκη», «στημένο κατηγορητήριο», αλλά και «πολιτικές παρεμβάσεις».

Παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση των πέντε κατηγορούμενων για την απόδραση των Β. Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, οι δικηγόροι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Καρατζογιάννης, καταγγέλλοντας «στημένη δίκη», «στημένο κατηγορητήριο», αλλά και «πολιτικές παρεμβάσεις».

Η δίκη των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, του εξωτερικού φρουρού και του πιλότου, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή από πρόθεση στην απόδραση, ανεβλήθη για το πρωί.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή θα τοποθετηθεί νέος διευθυντής στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη σχετική γνωμοδότηση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Χθες, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με το οποίο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού ανέλαβε ο Ιωάννης Ανέστης, ο οποίος σήμερα είναι προϊστάμενος τμήματος γραμματείας του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας δεν έχει υπογράψει σχετική απόφαση για την τοποθέτηση νέου διευθυντή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο νέος διευθυντής στις φυλακές Κορυδαλλού θα τοποθετηθεί τν ερχόμενη Παρασκευή, 27/2/2009, αφού προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη δημόσια ασφάλεια ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόδραση των δύο κακοποιών. Κάνει λόγο για ανομία, που τροφοδοτείται - όπως σημειώνει - από την κομματική αναξιοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: Βεβαρημένο παρελθόν στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, μετά από την παραίτηση των συνηγόρων των πέντε κατηγορούμενων για την απόδραση Παλαιοκώστα – Ριζάι, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, κατηγορώντας την πως επιχείρησε να περιορίσει σκόπιμα την υπόθεση μόνο στο σκέλος των ενεργειών των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πως «αρνήθηκε να αναλάβει τις βαρύτατες δικές της πολιτικές ευθύνες».

Έκανε επίσης λόγο για «παντελή απουσία πολιτικής ευθιξίας εκ μέρους της» και τόνισε επίσης ότι «το παρελθόν της κυβέρνησης Καραμανλή είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο στο θέμα των παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη».

Τέλος, ο κ. Ρόβλιας ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων καταγγελιών των συνηγόρων υπεράσπισης και θεώρησε βέβαιο «ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τις ευθύνες της με οποιοδήποτε τρόπο». «Δεν μπορεί όμως να ξεγελάσει πια κανέναν», κατέληξε.