Πολιτική
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 12:09

ΠΑΣΟΚ: Βεβαρημένο παρελθόν στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, μετά από την παραίτηση των συνηγόρων των πέντε κατηγορούμενων για την απόδραση Παλαιοκώστα – Ριζάι, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, κατηγορώντας την πως επιχείρησε να περιορίσει σκόπιμα την υπόθεση μόνο στο σκέλος των ενεργειών των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πως «αρνήθηκε να αναλάβει τις βαρύτατες δικές της πολιτικές ευθύνες».

Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, μετά από την παραίτηση των συνηγόρων των πέντε κατηγορούμενων για την απόδραση Παλαιοκώστα – Ριζάι http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/25/1633937.htm , εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, κατηγορώντας την πως επιχείρησε να περιορίσει σκόπιμα την υπόθεση μόνο στο σκέλος των ενεργειών των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πως «αρνήθηκε να αναλάβει τις βαρύτατες δικές της πολιτικές ευθύνες».

Έκανε επίσης λόγο για «παντελή απουσία πολιτικής ευθιξίας εκ μέρους της» και τόνισε επίσης ότι «το παρελθόν της κυβέρνησης Καραμανλή είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο στο θέμα των παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη».

«Η παραίτηση και οι καταγγελίες των συνηγόρων υπεράσπισης […]δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Επαυξάνουν τις πολιτικές της ευθύνες για το όλο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ρόβλιας ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων καταγγελιών των συνηγόρων υπεράσπισης και θεώρησε βέβαιο «ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τις ευθύνες της με οποιοδήποτε τρόπο». «Δεν μπορεί όμως να ξεγελάσει πια κανέναν», κατέληξε.