Πολιτική
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 05:10

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στα ανατολικά και νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νοτιοανατολικά, με βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωΐ 9 Μποφόρ και παγετό το πρωΐ στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές στα ανατολικά και νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νοτιοανατολικά, με βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωΐ 9 Μποφόρ και παγετό το πρωΐ στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και αργότερα βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωΐ 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά 9 Μποφόρ στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (υψόμετρο πάνω από 350 μέτρα). Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωΐ στα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)