Πολιτική
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 16:03

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου

Έκτακτα μέτρα για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το απόγευμα και θα ενταθούν το Σάββατο από την τροχαία Θεσσαλονίκης.

Έκτακτα μέτρα για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το απόγευμα και θα ενταθούν το Σάββατο από την τροχαία Θεσσαλονίκης.

Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις - κόμβους, καθώς και στις εισόδους - εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις (παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, αντικανονικές προσπεράσεις, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, προστατευτικού κράνους κ.α.).

Τα μπλόκα της τροχαίας θα βρίσκονται σε εμφανείς θέσεις, ενώ αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση καμερών, ραντάρ και αυτοκινήτων της τροχαίας με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών

Επίσης, στη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο, σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου στο νομό Θεσσαλονίκης και για ορισμένες ώρες.

Ειδικότερα, αύριο από τις 16.00 έως 21.00 δεν θα κυκλοφορούν φορτηγά στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο, και στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

Το Σάββατο από τις 08:00 ως τις 13:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα από τις 15.00 έως 21.00, στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών (από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης) και Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ρεύμα εισόδου, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.