Πολιτική
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 05:02

Πρόγνωση καιρού

Eπιδείνωση του καιρού το βράδυ και από τα δυτικά με βροχές και στα βορειοδυτικά τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφόρ και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Eπιδείνωση του καιρού το βράδυ και από τα δυτικά με βροχές και στα βορειοδυτικά τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφόρ και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους και πιθανότητα ασθενών βροχών. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικές περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ασθενείς βροχές κυρίως τη νύχτα στα βόρεια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ασθενείς βροχές κυρίως από τη νύχτα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και τοπικά καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια πιθανώς κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ όμως στα δυτικά γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)