Πολιτική
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 17:00

ΠΑΣΟΚ: Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει

«Χρειάζεται υπευθυνότητα για να τηρεί κανείς τον προϋπολογισμό, τον οποίο ψηφίζει στη Βουλή, καθώς και τις δεσμεύσεις του έναντι των Ελλήνων πολιτών, πράγματα για τα οποία δεν διακρίνεται αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί ανάγκης για «υπευθυνότητα και ωριμότητα από όλους»

«Χρειάζεται υπευθυνότητα για να τηρεί κανείς τον προϋπολογισμό, τον οποίο ψηφίζει στη Βουλή, καθώς και τις δεσμεύσεις του έναντι των Ελλήνων πολιτών, πράγματα για τα οποία δεν διακρίνεται αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί ανάγκης για «υπευθυνότητα και ωριμότητα από όλους» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/04/1636645.htm .

Συνεχίζοντας την δριμεία κριτική του στις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «για να συνεννοηθούμε στα βασικά και αυτονόητα, απαιτείται αξιοπιστία την οποία προ πολλού έχει απολέσει η κυβέρνηση απέναντι στους Έλληνες πολίτες, στους ευρωπαίους εταίρους μας και στις διεθνείς αγορές».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν προετοίμασε τη χώρα ενόψει της κρίσης, καθώς αυτή δεν είναι «φυσική καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «όσο βαθαίνει η κρίση, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο πιο γενικόλογες και κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των αρμοδίων στελεχών».

Σχετικά με το κλίμα συναίνεσης που θα επιδιώξει να δημιουργήσει κατά τις αυριανές του επαφές ο Πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «είναι προφανές ότι, συναίνεση με πολιτικές που έχουν αποτύχει και δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, αντιθέτως θα τη βαθύνουν και θα την επιμηκύνουν, δεν μπορεί να υπάρξει».

«Τη συναίνεση τη χτίζεις διαχρονικά και την κερδίζεις, όταν έχεις δείξει διάθεση να ακούσεις και να δεχτείς προτάσεις των πολιτικών σου αντιπάλων. Πρέπει να εξηγήσεις: συναίνεση επί ποίου; Ποιο είναι το θέμα πάνω στο οποίο, και σε ποια βάση, ζητάς συναίνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.