Πολιτική
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 20:19

Κ. Καραμανλής: Επιμένουμε στην υπευθυνότητα

Αιχμές για τη στάση της πλειονότητας των πολιτικών αρχηγών απέναντι στην έκκλησή του για «συνεννόηση στα βασικά» έναντι της διεθνούς οικονομικής κρίσης άφησε ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε απόψε. Δεν διαπίστωσα διάθεση συνεννόησης, κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών του, σημείωσε, προσθέτοντας: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει δίλημμα, επιμένουμε στο δρόμο της υπευθυνότητας.

Αιχμές για τη στάση της πλειονότητας των πολιτικών αρχηγών απέναντι στην έκκλησή του για «συνεννόηση στα βασικά» έναντι της διεθνούς οικονομικής κρίσης άφησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε απόψε.

«Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης ακόμη και στα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που όλοι θα έπρεπε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθυνη των επιλογών και των πράξεών του» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει δίλημμα. Εχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας και σε αυτό το δρόμο επιμένουμε. Για μας η οικονομία είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι είναι δυνατό τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Ελληνες».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της κρίσης, επισήμανε πως η οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα και πως οι συνέπειές της πλήττουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας. Ο κ. Καραμανλής αφού επανέλαβε πως το δημόσιο χρέος είναι μεγάλο βάρος «που περιορίζει σοβαρά τις δυνατότητες της οικονομίας μας και συνιστά απειλή για την οικονομική σταθερότητα» σημείωσε για άλλη μία φορά πως απαιτείται επαγρύπνηση και ευελιξία προκειμένου να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις όπου χρειαστεί, τονίζοντας πως η χώρα διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο με τρεις άξονες:

-Αναπτυξη έστω και με χαμηλούς ρυθμούς,

-Δημοσιονομική σταθερότητα

-Στήριξη των ασθενέστερων

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως η ισορροπία αναμεσα στους άξονες αυτούς είναι επιβεβλημένη, και πως στις έκτακτες συνθήκες που υφίστανται απαιτείται ευρύτερη συνεννόσηση, που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα. Ακολούθως ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις έξι παραδοχές στα οποία κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/05/1637292.htm .