Πολιτική
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 05:03

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες κατά ισχυρές κυρίως στα δυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Νότιοι άνεμοι 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

Καταιγίδες κατά ισχυρές κυρίως στα δυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Νότιοι άνεμοι 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και οι καταιγίδες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Αργότερα νότιοι νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Πιθανότητα καταιγίδων. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανή καταιγίδα κυρίως μετά το μεσημέρι. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 σταδιακά θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 Μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοδυτικοί και εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και στα θαλάσσια πρόσκαιρα 7 με 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)