Πολιτική
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ανεμοι: Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ανεμοι: Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Γρήγορα όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πολύ γρήγορα από τα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα βροχής τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και το πρωΐ τοπικά στις Κυκλάδες 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος και μόνο πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και γρήγορα βορειοδυτικοί με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, αλλά πολύ γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες στα βορειοδυτικά και αργότερα και στα υπόλοιπα βόρεια. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά και νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)