Πολιτική
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 18:45

Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από τις επιθέσεις στη Citibank

Την ευθύνη για τις δύο τελευταίες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε υποκαταστήματα της τράπεζας Citibank ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Την ευθύνη για δύο τελευταίες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε υποκαταστήματα της τράπεζας Citibank ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα σημειώνειται πως πρόκειται για την αποτυχημένη απόπειρα με βόμβα 60 κιλών στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά και την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο υποκατάστημα της Τράπεζας στη Φιλοθέη.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εφημερίδας, στην προκήρυξη γίνονται αναφορές για τις συνθήκες υπό τις οποίες η οργάνωση χτύπησε δύο φορές την παραπάνω τράπεζα και στους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσει τη δράση της. Επίσης, υπάρχουν φραστικές επιθέσεις προς συγκροτήματα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, στη «17 Νοέμβρη» και τον ΕΛΑ και σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας.

Αξιωματούχος της αστυνομίας, μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως η οργάνωση είναι πιο επιθετική απ' ό,τι στο παρελθόν. «Σε αυτήν την προκήρυξη καθιστούν σαφές πως στόχος τους δεν είναι απλώς να κάνουν επιθέσεις, αλλά να χυθεί αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.