Πολιτική
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 05:07

Πρόγνωση καιρού

Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά και βαθμιαία βελτίωση και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με βορειοδυτικούς ανέμους 7 με 8 Μποφόρ.

Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά και βαθμιαία βελτίωση και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με βορειοδυτικούς ανέμους 7 με 8 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 Μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία ύφεση από τα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα νότια μέχρι 8 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ από τα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα νότια μέχρι 8 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νωρίς το πρωΐ θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί αρχικά 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές κυρίως περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)