Αθλητικά
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 09:44

Ευρωλίγκα: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Ισπανία

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 88-80 πέτυχε o Ολυμπιακός επί της Ταού στη Βιτόρια, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παναθηναϊκός-Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτιζάν και Μπαρτσελόνα-Ταού τα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, με την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου να κρίνεται στις 3 νίκες.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 88-80 πέτυχε o Ολυμπιακός επί της Ταού στη Βιτόρια, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον αγώνα για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν μπάσκετ αξιώσεων και στα τέσσερα δεκάλεπτα και τελικά πήραν την πολύτιμη νίκη από τους Βάσκους και την πρώτη θέση του 5ου ομίλου (5 νίκες-1 ήττα).

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατέλαβε τη δεύτερη θέση (4 νίκες-2 ήττες) και με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Μπαρτσελόνα, σε έναν σπουδαίο -όπως αναμένεται- ισπανικό «εμφύλιο».

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 37-51, 62-70, 80-88

ΤΑΟΥ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 12 (3), Ιλιέφσκι 2, Ρακότσεβιτς 6, Βιντάλ 14 (2), Τελέτοβιτς 16 (3), Σαν Εμετέριο, Σπλίτερ 15, Μάικλ 13, Μπάρατς, ΜακΝτόναλντ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (1), Τσίλντρες 7, Βούισιτς 17, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 16 (4), Γκριρ 3 (1), Βασιλόπουλος 9 (2), Βουγιούκας 4, Ερτσεγκ 3 (1), Πάργκο 11 (1).

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης

Παναθηναϊκός-Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτιζάν, Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα-Ταού είναι τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης στην Ευρωλίγκα στο δρόμο προς το φάιναλ φορ του Βερολίνου (1-3 Μαϊου), με τη σειρά των πλέι οφ (24 Μαρτίου-8 Απριλίου) να κρίνεται φέτος για πρώτη φορά στις τρεις νίκες ("best of 5"), αντί στις δύο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έχουν το πλεονέκτημα έδρας ως πρώτοι των ομίλων τους. Οι πρώτοι δύο αγώνες γίνονται στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα, οι δύο επόμενοι στην έδρα της ομάδας με μειονέκτημα και ο πέμπτος (αν χρειαστεί) πάλι στην έδρα της ομάδας με το πλεονέκτημα.