Πολιτική
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 14:31

Αποχώρηση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ λόγω απουσίας του υπ. Οικονομίας σε επερώτηση

Αποχώρησε σήμερα από τη Βουλή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία συζήτησης επερώτησής της για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιτίας της απουσίας του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου. «Απαντάτε στον κ. Καρατζαφέρη για να ενισχύσετε το κομματικό νυφοπάζαρο της Δεξιάς, αλλά όχι στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αποχώρησε σήμερα από τη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία συζήτησης επερώτησής της για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιτίας της απουσίας του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Αιτιολογώντας την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τόνισε: «Θα πω κι εγώ εξαρχής ότι τιμάμε τον υφυπουργό και τον ευχαριστούμε που βρίσκεται εδώ. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν "κάνει πλάκα" με τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και δεν δέχεται υποβάθμιση των διαδικασιών και του περιεχομένου μέσα σ’ αυτή τη Βουλή».

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μία υπουργό Εξωτερικών που στον κοινοβουλευτικό έλεγχο λένε ψέματα και δεν τα διορθώνουν: μεταφορά αμερικάνικων όπλων στο Ισραήλ μέσω του Αστακού. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος επιλέγει να απαντήσει στον κ. Καρατζαφέρη, για να ενισχύσει το κομματικό νυφοπάζαρο της Δεξιάς και αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση, την ίδια μέρα, προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς για τα θέματα της ανεργίας. Διότι τα θέματα της ανεργίας είναι τεχνικά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία στην εξωτερική πολιτική, που συζητήσαμε χθες, δεν φέρνει καμία καινούργια θέση, με μια κατάσταση που αλλάζει. Και σήμερα ζητάμε να θέσουμε το θέμα των τραπεζών και να θέσουμε ουσιαστικά προβλήματα που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες, όχι τις προσωπικές σας, αλλά ενός υφυπουργού».

«Όπως δώσαμε μάχη παλιότερα για να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός εδώ μέσα, λυπούμαστε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος, καταλογίζοντας ευθύνη στο προεδρείο της Βουλής με την έννοια ότι έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να είναι παρόντες οι αρμόδιοι υπουργοί σε τόσο μεγάλα ζητήματα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περί νυφοπάζαρου μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., προκάλεσαν την αντίδραση του εκπρόσωπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου. «Λευκές επιταγές δε ζητήθηκαν ούτε δώσαμε. Εμείς ακούμε την επιταγή του ελληνικού λαού για εθνική συνεννόηση, ώστε να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση και κατάρρευση. Πέραν τούτου ουδέν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ..