Κόσμος
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 10:25

Σουδάν: Διορία ενός χρόνου στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις

Διορία ενός χρόνου προκειμένου να αποχωρήσουν από τη χώρα του έδωσε στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Χασάν αλ-Μπεσίρ. «Καμία διεθνής οργάνωση δεν θα μπορεί να διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε Σουδανούς πολίτες».

Διορία ενός χρόνου προκειμένου να αποχωρήσουν από τη χώρα του έδωσε στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Χασάν αλ-Μπεσίρ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σουδάν, ζήτησε από όλες τις ξένες ανθρωπιστικές οργανώσεις να σταματήσουν τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του μέσα σε έναν χρόνο, ενώ όπως είπε, τη διανομή της βοήθειας θα αναλάβουν στη συνέχεια οι υπηρεσίες αρωγής του Σουδάν .

«Εξουσιοδοτήσαμε το υπουργείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων να αναθέσει πλήρως την εθελοντική εργασία σε σουδανικές οργανώσεις εντός ενός χρόνου και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα καμία διεθνής οργάνωση να μην διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε Σουδανούς πολίτες», τόνισε ο Μπεσίρ στη διάρκεια πορείας των ενόπλων δυνάμεων και πρόσθεσε: «Οι (διεθνείς οργανώσεις) μπορούν απλά να αφήσουν τα τρόφιμα στο αεροδρόμιο και οι σουδανικές ΜΚΟ να διανείμουν την βοήθεια».

Το Σουδάν διέταξε την απομάκρυνση 16 μη κυβερνητικών οργανώσεων μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μπεσίρ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ).