Πολιτική
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 15:49

Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» στην αύξηση της κρατικής καταστολής

«Το πρόβλημα της ανασφάλειας από την έξαρση της κοινωνικής εγκληματικότητας είναι υπαρκτό και δεν το υποτιμούμε καθόλου», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και εξέφρασε το φόβο ότι «ανοίγεται ο δρόμος για ένταση της κρατικής καταστολής, που όχι μόνο δεν θα μειώσει το οργανωμένο έγκλημα, αλλά θα το αυξήσει».

«Το πρόβλημα της ανασφάλειας από την έξαρση της κοινωνικής εγκληματικότητας είναι υπαρκτό και δεν το υποτιμούμε καθόλου. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δικαιολογήσουμε, με πρόσχημα το κυνήγι της εγκληματικότητας, να αυξηθεί η κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων, εναντίον του λαϊκού κινήματος».

Τα παραπάνω δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από τη συνάντηση που είχε τις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΥ, σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και εξέφρασε το φόβο ότι «ανοίγεται ο δρόμος για ένταση της κρατικής καταστολής, που όχι μόνο δεν θα μειώσει το οργανωμένο έγκλημα, αλλά θα το αυξήσει».

«Τα σώματα ασφαλείας πρέπει να προσανατολιστούν στην καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας και βεβαίως να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που τους διευκολύνουν σε αυτό το έργο τους ταυτόχρονα και με την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν διατυπώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.