Πολιτική
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 16:43

ΠΑΣΟΚ: Ξέφρενη διόγκωση των χρεών των νοσοκομείων

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας σχετικά με τις δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης, καλώντας τον να «εγκαταλείψει τις πολιτικές παραπλάνησης και υπεκφυγής». Έκανε επίσης λόγο για «ξέφρενη διόγκωση των χρεών των νοσοκομείων».

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας σχετικά με τις δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης, καλώντας τον να «εγκαταλείψει τις πολιτικές παραπλάνησης και υπεκφυγής».

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης δήλωσε πως ο υπουργός Υγείας «με το προχειρογράφημα που ονομάζει “νέο σύστημα προμηθειών”, το οποίο στα δύο χρόνια που ισχύει έχει να επιδείξει μόνο διαδοχικές παραιτήσεις των Προέδρων, που ο κ. Αβραμόπουλος διόρισε, όχι μόνο εξοικονόμηση δεν υπήρξε, αλλά αντίθετα υπάρχει ξέφρενη διόγκωση των χρεών των νοσοκομείων, μέσα από παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες».

Πρόσθεσε δε ότι «τα νοσοκομεία αναγκάζονται, λόγω της αναστολής στην προμήθεια των υλικών, να καταφεύγουν κυριολεκτικά στη “μαύρη αγορά”, αγοράζοντας τις στοιχειώδεις ποσότητες υλικών, σε πολλαπλάσια αξία».