Καθοριστικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπισης της μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, που όπως ανέφερε, αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Μιλώντας σε συνεργάτες του επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.
Καθοριστικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπισης της μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, που όπως ανέφερε, αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προέβη στην παραπάνω δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον αντιπρόεδρο Λουκά Παπαδήμο.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος με τους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχος, γνωστοποίησε πως αντάλλαξε μαζί τους απόψεις, μεταξύ άλλών για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και την ελληνική της διάσταση.
Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, έχει κάνει τις προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών σήμερα, όσο και για το αύριο της Ελλάδας.
Δεν πρέπει, επανέλαβε, να μείνουμε στις περιοριστικές πολιτικές, αλλά να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο και να αναπτύξουμε τις υποδομές.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συνεργάτες του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τονίζοντας ότι το δόγμα πως η αγορά θα τα λύσει όλα, αποδείχθηκε όχι μόνο λανθασμένο αλλά και καταστροφικό. Πρότεινε επίσης τη δημιουργία σημαντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την τόνωση της οικονομίας και δημιουργία νέων υποδομών οι οποίες θα δώσουν νέες προοπτικές στην οικονομία.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του, δεν έκρυβε την ανησυχία του για την ελληνική οικονομία, ανησυχία η οποία οφείλεται στην ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου, από την πλευρά της κυβέρνησης, για την έξοδο από την κρίση. Όπως είπε στους συνεργάτες του, η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα διπλό πρόβλημα να αντιμετωπίσει: τη διεθνή οικονομική κρίση και τα προβλήματα που συσσώρευσε με την πολιτική της. Και όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά από το 2006 η χώρα βρίσκεται εκτός κριτηρίων Μάαστριχτ και ότι, ουσιαστικά, το 2007 και το 2008 η χώρα βρίσκεται σε επιτήρηση και γι αυτό η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Τα δύο αυτά χρόνια, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε η διεθνής κρίση και αν η κυβέρνηση είχε μια σωστή διαχείριση, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα με τα ελλείμματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ