Πολιτική
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 16:15

ΠΑΣΟΚ: Επιχειρείται να εμφανιστούν στη χώρα εξωτερικοί σωτήρες

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει στα φαινόμενα βίας με σχέδια τα οποία έχουν διάφορους κωμικούς τίτλους, και επικοινωνιακού τύπου επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να παταχθεί το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στη χώρα. Σε απόγνωση οι υπουργοί, έχει χαθεί το ηθικό της Αστυνομίας. Επιχειρείται να εμφανιστούν στη χώρα εξωτερικοί σωτήρες.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει στα φαινόμενα βίας με σχέδια τα οποία έχουν διάφορους κωμικούς τίτλους, δεν απαντούν στο πρόβλημα, με αποσπασματικές αντιδράσεις και επικοινωνιακού τύπου επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα από τα ΜΜΕ. Αυτό υπογράμμισε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να παταχθεί το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στη χώρα.

«Το καθεστώς ανομίας πρέπει να παταχθεί και το καθεστώς αταξίας που υπάρχει στη χώρα και το καθεστώς διάλυσης των Σωμάτων Ασφαλείας, που η ίδια η Κυβέρνηση πέτυχε τα τελευταία χρόνια. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν. Διότι φαίνεται ότι η μεν Αστυνομία έχει κατεβάσει πλέον τα χέρια, οι δε υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι έχει χαθεί το παιχνίδι και έχει χαθεί κυρίως το ηθικό των ανθρώπων. Όταν σε ένα Σώμα 60.000 ανθρώπων κυριαρχεί η ανοργανωσιά, η αναξιοκρατία και η περιφρόνηση, όταν φτάσαμε στο σημείο πριν από 2 μήνες πολλοί αστυνομικοί να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τότε υπάρχει ζήτημα ηθικού από πλευράς της Αστυνομίας και υπάρχει κλίμα διάλυσης».

Η χώρα, τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «χρειάζεται ένα σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής, πολύπλευρο όπως το ανέλυσε πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βέροια, που θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων πρωτίστως, της οικονομικής κρίσης πρωτίστως και στη συνέχεια αστυνομικά μέτρα», γιατί όπως επεσήμανε, το πρόβλημα είναι πολύπλευρο, έχει κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου και μίλησε για απόγνωση των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι όπως είπε, «είναι ανίκανοι πλέον να καθοδηγήσουν τα πράγματα και βλέπουμε σήμερα επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς, προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια αντίδραση».

Απαντώντας τέλος, για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τη Σκότλαντ Γιαρντ, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες επιχειρείται να εμφανιστούν στη χώρα εξωτερικοί σωτήρες, οι οποίοι θα λύσουν το πρόβλημα της ασφάλειας της χώρας. «Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτή η χώρα έχει πολύ μεγάλες ικανότητες, έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες, αυτή η χώρα έχει ικανούς ευφυείς ανθρώπους που μπορούν να παράγουν αποτελέσματα. Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση δεξιοί και αδέξιοι, ανίκανοι να εκπροσωπούν αυτή τη χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και στην παρατήρηση ότι και επί ΠΑΣΟΚ υπήρξε συνεργασία με τους Βρετανούς, απάντησε:

«Οι διεθνείς συνεργασίες είναι αναγκαίες στο επίπεδο της ανταλλαγής εμπειριών, εκπαίδευση ή ενδεχομένως τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, ωστόσο όλα τα άλλα είναι μια δική μας υπόθεση και είμαστε ικανοί να πετύχουμε… Είναι μύθοι και επίσης θεωρίες συνομωσίας το γεγονός ότι εμφανίζονται κάποιοι σωτήρες από το εξωτερικό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοί όταν οργανωθούμε, όταν έχουμε σχέδιο, όταν έχουμε στρατηγική και όταν θέλουμε να πετύχουμε. Εμείς θέλαμε να πετύχουμε και πετύχαμε, να έχουμε αποτελέσματα. Όλα τα άλλα δυστυχώς δεν τιμούν τη χώρα και ελπίζω να τα μαζέψουν γρήγορα αυτά, περί εξωτερικής βοήθειας έτσι όπως εμφανίζεται. Γιατί επαναλαμβάνω οι διεθνείς συνεργασίες είναι χρήσιμες».