Αθλητικά
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 16:39

Ζαγοράκης εφ' όλης της ύλης

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θεόδωρος Ζαγοράκης, κατά την οποία αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ, τη βία, αλλά και όσα έγιναν στις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θεόδωρος Ζαγοράκης, κατά την οποία αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ, τη βία, αλλά και όσα έγιναν στις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

«Κοντεύουμε δύο χρόνια στη διοίκηση, θα ήταν καλό να μιλάμε μόνο για ευχάριστα πράγματα», ανέφερε στη αρχή της συνέντευξης Τύπου ο Θ. Ζαγοράκης και συνέχισε: «Εχουν γίνει θετικά βήματα στην ομάδα διοικητικά, οικονομικά, στην εξυγίανση, πράγματα που έχουμε χαράξει από την πρώτη μέρα, βρισκόμαστε στη δημιουργία αθλητικού κέντρου, προσπαθούμε να αυξήσουμε τα έσοδα όσα γίνεται περισσότερο για να λειτουργεί ο σύλλογος, η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τον κόσμο ήταν συγκινητική, κάνουμε βήματα θετικά σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που συνέβησαν τις τελευταίες δεκαπέντε περίπου μέρες για να οποία προσωπικά ήθελα να αποφύγω να μιλήσω, αλλά δεν μπορώ να το κάνω».

«Εχει να κάνει με την άθλια φιλοξενία μας στο Καραϊσκάκη και ένα γεγονός που με πείραξε πολύ, τη στάση της Αστυνομίας απέναντι μας. Θέλω να πω σε κάποιους, και επειδή δεν μου αρέσει ο αόριστος, είτε είναι η Αστυνομία, είτε ομάδα που νομίζουν ότι φιλοξενούν ότι δεν θα κάνουμε πίσω, ούτε θα κλάψουμε.

Είμαστε εδώ, έχουμε θέσει στόχους και θα συνεχίσουμε σε αυτούς. Το ίδιο ισχύει και τους φιλάθλους μας που είναι μειοψηφία, είναι ελάχιστοι, και δεν ξέρω τι έχουν στο κεφάλι του και χαλούν αυτό που φτιάχνουμε, αυτό που κάνει η πλειοψηφία του κόσμου.

Δεν κατάλαβα, γιατί μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη να ζητείται τέτοια προστασία από τον Ολυμπιακό, λες και θα έρθει ο πρόεδρος της Αμερικής.

Παίξαμε και άλλα ντέρμπι στην Τούμπα, με μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία και δεν έγινε τίποτα. Παίξαμε τόσα παιχνίδια, γιατί στην προκειμένη τόση υπερπροστασία με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μετά από ένα παιχνίδι που προκληθήκαμε. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή! Εμείς δεν είπαμε τίποτα. Βγάλαμε μια ανακοίνωση για να μην πέσουμε στην παγίδα. Ποιος θα έχανε αν γινόταν κάτι στο παιχνίδι; Θέλουμε την ασφάλεια το είπαμε και θα το ξαναπούμε», τόνισε στην αναφορά για τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

«Η Αστυνομία, από την άλλη, -επεσήμανε- τηρεί στάση που έχει να κάνει με άλλο κόσμο, με πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το ένιωσα, ήμουν και εγώ έξω, δέχτηκα και εγώ δακρυγόνα και αυτοί οι κύριοι πρέπει να καταλάβουν πως έχουν να κάνουν με ανθρώπους. Καταδικάζουμε ότι έγινε. Δεν μπορώ να διανοηθώ, όμως, πως δύο ώρες πριν από το παιχνίδι με 15.000 κόσμο στο γήπεδο να πέφτουν δακρυγόνα και να κλαίνε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Εχουμε κάνει συμφωνία με την Αστυνομία, προστατεύουμε εμείς το γήπεδο. Αισθάνθηκα ότι αθέτησαν το λόγο τους για να προστατεύσουν κάποιους που από την επόμενη μέρα του Κυπέλλου θέλανε ένταση.

Το κακό με τη βία, βέβαια, έχει παραγίνει και θα ζητήσω να βρεθούμε με όλους τους συνδέσμους. Και βάζω εαυτό μου μέσα γιατί εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια αυτών που έχουν αγοράσει διαρκείας, αυτών που είναι μέτοχοι της ομάδας και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Ο ένας, οι δέκα, οι εκατό που έρχονται για φασαρία έχουν τελειώσει, εκτός και αν θέλουν να αναλάβουν αυτοί. Ελεος πια! Εκεί που όλα πάνε καλά έρχεται ένα παιχνίδι και διαλύονται όλα. Αυτό θα τελειώσει. Εχουμε τόσα καλά και εμείς ασχολούμαστε να μην πω με τι. Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο κεφάλι».

«Δεν μου αρέσουν οι ανακοινώσεις. Τι είναι η ανακοίνωση; Βγάλαμε μια για την Αστυνομία, τι έγινε; Αυτό που κάναμε έχει σημασία. Ότι έμαθαν τι έγινε οι αρμόδιοι. Ανακοίνωση και σκληρή στάση;

Προκαλέσαμε και δεχτήκαμε πρόστιμο 115.ΟΟΟ ευρώ. Το ζήτημα είναι να μη γίνονται επεισόδια και να μη θέλουν όσοι τα κάνουν να γίνονται. Υπάρχουν λύσεις άλλες, να γυρίσουμε στα κάγκελα, στα ΜΑΤ, αυτό θέλουμε; Οι λίγοι πρέπει να είναι μηδέν. Το μόνο εύκολο είναι να ξαναβάλουμε τα ΜΑΤ. Είμαστε σε ένα γήπεδο και με μπαλώματα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο λειτουργικό.

Να παίζουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι και να διανοηθεί να κάνει κανείς κάτι; Και στο ελληνικό παιχνίδι ακόμη γιατί να γίνει; Είναι λίγοι αυτοί που τα κάνουν. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το παν. Αν φύγω από τον ΠΑΟΚ να μείνει κάτι, να μείνει αυτό», τόνισε δείχνοντας αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στα εκτροπα στην Τούμπα.

Για την ομάδα: "Είμαστε μια χαρά. Σε ενάμισι χρόνο δεν μπορεί να διεκδικεί τα πάντα ο ΠΑΟΚ. Δόξα τω Θεώ είμαστε μια χαρά, μέσα στους στόχους μας. Ο ένας, βέβαια, το Κύπελλο, έφυγε, κακώς για μένα, αλλά μένουμε σε ότι είχαμε πει από την αρχή. Δεν καταλαβαίνω την ανησυχία ορισμένων, ότι η ομάδα έχει πρόβλημα. Ξέρετε ότι η ομάδα είναι δέκα μηνών; Ξέρετε τι είναι σε μια ομάδα δέκα μηνών να έρθουν δέκα- δεκαπέντε άτομα; Ξέρετε τι σημαίνει χημεία σε μια ομάδα; Είμαστε καλά. Ολοι θέλουμε να βάζουμε τέσσερα- τρία γκολ, ποιος δεν το θέλει; Πρέπει να αναλογιστούμε, όμως, που ήμασταν , που είμαστε και που θέλουμε να είμαστε".

Για τα πλέι οφ: " Ο προπονητής είπε τελευταία ότι μαθηματικά εξασφαλίσαμε τα πλέι οφ. Δεν είπε κάτι κακό. Τι είναι τα πλέι οφ; Μπορεί να πας Τσαμπιονς Λιγκ, μπορεί ΟΥΕΦΑ, μπορεί και πουθενά. Μένουν τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ δεν θα αδιαφορήσει πουθενά. Για να γίνει ισχυρή μια ομάδα πρέπει να το δείχνει στο γήπεδο. Τι λέγαμε πέρυσι, ότι ντρεπόμαστε να είμαστε ΠΑΟΚ. Δεν θέλαμε να έχουμε μέταλλο; Αυτό γίνεται. Ξαφνικά όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και εμείς ασχολούμαστε με μαλ?.ς. Το ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι να κάνουμε πρωταθλητισμό του χρόνου, τον οποίο κάνουμε και από φέτος, είναι αυτό που θέλουμε. Βλέπετε τι λένε οι παίκτες, λέτε ότι δεν θέλουν αυτοί το Τσάμπιονς Λιγκ;"

Για τις κάρτες: "Με στενοχωρεί αφάνταστα το ζήτημα με τις κάρτες, έγινε κουβέντα με τον Βρύζα και τον προπονητή κοντά στο Δεκέμβριο. Θα γίνει σύντομα ξανά. Δεν αρέσει σε κανένα μας γιατί κάνει κακό στην ομάδα και ότι κάνει κακό στην ομάδα πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να έχεις επτά κόκκινες κάρτες και οι πέντε να είναι εκτός φάσης".

Για τη Σούπερ Λίγκα:Δεν υπάρχει στάση για τη Σούπερ Λίγκα. Απλά υπάρχει κάποιοι προβληματισμός με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. Δεν είμαστε εμείς των ανακοινώσεων. Θέλουμε έργα. Την Κυριακή έγινε ένα παιχνίδι στη Λάρισα, θα μπορούσαμε να βγάλουμε ανακοίνωση, δεν το θέλαμε. Το θέμα είναι να λύσουμε τα προβλήματα. Καταδικάζουμε ότι επεισόδια γίνονται, να μην ωραιοποιούμε ηλίθιες καταστάσεις. Μαγκιά είναι να χτυπήσεις το λεωφορείο με πέτρα στον περιφερειακό; Μαγκιά ήταν αυτοί που στήθηκαν και χτύπησαν δικό μας λεωφορείο; Μαγκιά ήταν αυτός που κινήθηκε εναντίον του Νικοπολίδη και φταίει μετά ο Νικοπολίδης; Μαγκιά είναι να πετάς κροτίδα στον Βιεϊρίνια ή τον Τζόρτζεβιτς; Το θέμα είναι, όμως, να λύσουμε το πρόβλημα με έργα. Δεν έχουμε κάτι με τη Σούπερ Λίγκα, αλλά με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής και όχι σε προσωπικό επίπεδο".

Για τα οικονομικά: Mακάρι να υπήρχαν τα εκατομμύρια να τα βάζαμε και να προχωρούσαμε. Εχουμε εξασφαλιστεί φέτος. Κάθε χρόνο δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί. Ούτε στον επόμενο θα είμαστε. Και πέρυσι λέγαμε ότι θα πορευόμαστε βήμα -βήμα. Αν υπάρχει δυνατότητα από τα οικονομικά να γίνει υπέρβαση θα γίνει. Μην ξεχνάτε πως έχουμε ανοίξει και άλλα μέτωπα. Ο πρωταθλητισμός δεν σημαίνει, μόνο ότι θα πάρεις πρωτάθλημα, είναι και αυτό που έκανε φέτος η ομάδα, ότι μείωσε αποστάσεις. Ποιος δεν θέλει να πάρει πρωτάθλημα, τι είμαστε τρελοί;

Φέτος τι δείγμα είδατε σε δέκα μήνες; Η ίδια η ομάδα ανεβάζει απαιτήσεις. Θα λέμε του χρόνου ότι υπάρχει ένας κορμός και όλοι θέλουμε το κάτι καλύτερο. Μακάρι να πετύχουν οι προσθήκες που θα κάνουμε. Τι να το κάνω, να παίζουμε μπαλάρα και να είμαστε έκτοι; Ολη η Ελλάδα ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, και θα ασχολείται, ευχάριστα, όμως, όχι πετώντας πέτρες".

Για τη νέα χρονιά: "Ο προγραμματισμός για του χρόνου γίνεται από πέρυσι. Για τους δανεικούς έχουμε ακόμη δύο μήνες. Υπάρχουν σκέψεις που θα υλοποιηθούν στο τέλος του πρωταθλήματος. Από τη δεύτερη ομάδα θα προωθούν παιδιά, είναι στο χέρι τους. Γίνεται τεράστια δουλειά στα τμήματα υποδοχής και κάθε χρόνο που περνάει θα ρίχνουμε ακόμη μεγαλύτερη βάση , ώστε όσοι είναι να μπουν στην πρώτη ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο. Οχι, να τα βάλουμε από υποχρέωση, αλλά επειδή το αξίζουν".

Για το χρέος στο Δημόσιο: "Δεν μπορώ να πω κάτι. Εδώ και ενάμισι χρόνο δουλεύουμε για όλα τα θέματα. Οταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε. Περιμένουμε κάποιοι πράγματα, υπομονή έχουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι και έχουμε κάτι στα χέρια μας θα απαντήσουμε".

Για το γήπεδο: "Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν είναι αρμόδια για το γήπεδο. Εχουμε πρόβλημα υπαρκτό. Γίνονται κουβέντες με τον Ερασιτέχνη και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει το θέμα. Το πότε είναι ζήτημα γενικών συνελεύσεων, ΑΣ. Καθίστε, όμως, ενάμισι χρόνο πριν μπάλα έπαιζα και ξαφνικά ασχολούμαι με γήπεδο, αθλητικά κέντρα, κινέζικα μου φαίνονταν όλα πριν. Θα πάθουμε καμιά ζημιά?"

Για ΚΕΔ: "Δεν μπορεί από το τηλέφωνο μιλώντας με τους προέδρους να παίρνουμε απόφαση και να λέμε αλλάξαμε τον πρόεδρο στην ΚΕΔ. Δεν γίνεται αυτό. Εμείς δεν πήραμε θέση. Δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Δεν βγάζουμε ανακοινώσεις όπως το θέλουν πολύ. Διαμαρτυρόμαστε εκεί που πρέπει να διαμαρτυρηθούμε. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν Ψυχομάνη, Γιαννόπουλο. Ομάδα θέλουμε να κάνουμε και να μας αντιμετωπίζουν όπως όλους. Δεν θέλουμε εύνοια, αλλά δεν θα μπούμε σε διαδικασία να κλαίμε. Ξέρουμε ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι".

Για τον Μάκη Γκαγκάτση: "Προσωπικά δεν ήθελα να φύγει από την ΠΑΕ. Όταν όμως δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και ψυχικά δεν αντέχει να είναι σε έναν χώρο, δεν αισθάνεται καλά, δεν μπορεί να προσφέρει. Τον ξέρω από οκτώ χρονών και είναι ΠΑΟΚτσής περισσότερο από κάποιους άλλους. Εκανα κουβέντες μαζί του, οδηγήθηκε στην απόφαση της παραίτησης".

Για το μπάσκετ: "Είμαστε όλοι ΠΑΟΚ. Ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Εσείς μόνοι σας λέτε ότι δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. Είναι τεράστιο θέμα το μπάσκετ, αλλά δεν νοείται να φύγουμε από εδώ για να πάμε εκεί ή κάποια στελέχη να φύγουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Δεν σας κρύβω ότι μιλάω συχνά, γιατί έχω καλή σχέση, με τον προπονητή, μου λέει είναι σε απόγνωση. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Και εκεί βέβαια πάλι ο κόσμος θα κληθεί να βοηθήσει".