Πολιτική
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 05:13

Πρόγνωση καιρού

Περιορισμό των βροχών και των καταιγίδων στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Περιορισμό των βροχών και των καταιγίδων στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή χιονόνερου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων το πρωΐ στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στη Δυτική Ελλάδα και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το βράδυ.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα πελάγη 7 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)