Πολιτική
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 13:20

Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της έκρηξης

Ενδελεχή έρευνα έξω από το κτήριο της ΚΕΔ και τη γύρω περιοχή, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα ευρήματα και να συλλέξει στοιχεία.

Ενδελεχή έρευνα έξω από το κτήριο της ΚΕΔ και τη γύρω περιοχή, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα ευρήματα και να συλλέξει νέα στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από τους πυροτεχνουργούς της Ασφάλειας και τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο της ΚΕΔ. Πιθανότατα ήταν κρυμμένος σε τσάντα, την οποία οι δράστες κρέμασαν σε δέντρο ή σε κάγκελο στο πεζοδρόμιο, κοντά σε μετρητή φυσικού αερίου.

Αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή παρατηρήθηκε έντονη μυρωδιά αερίου. Ωστόσο αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να σημειώθηκε έκρηξη λόγω διαρροής αερίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, είναι πιθανό να τινάχθηκε ένα καπάκι από τον αγωγό του φυσικού αερίου που βρισκόταν κοντά.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα σταθμευμένο όχημα καθώς και σε τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών επί της οδού Κόνιαρη όπου βρίσκεται η ΚΕΔ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης, ωστόσο, το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πιθανότητα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό μαρτυρά τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα». Υπενθυμίζεται ότι πριν την επίθεση δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σημειώνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Αρειο Πάγο και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο της ΚΕΔ φυλάσσεται από εταιρεία σεκιούριτι, σε αντίθεση με τη ΓΑΔΑ και τον ¶ρειο Πάγο που φυλάσσονται από την αστυνομία.

ΣΥΝ: Αυτονόητη καταδίκη

«Η αυτονόητη καταδίκη και αντιμετώπιση τέτοιων ενεργειών δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποστολή των αγώνων για τα κοινωνικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και την απόκρουση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης» αναφέρει ο Συνασπισμός και προσθέτει: «Η κοινωνία δεν τρομοκρατείται, αντιστέκεται, διεκδικεί».