Πολιτική
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 19:11

Βουλή: Πυρά κατά της ΝΔ για την ακρίβεια

Αδυναμία συγκράτησης της ακρίβειας και απροθυμία σύγκρουσης με τους μηχανισμούς που την προκαλούν και την αναπαράγουν καταλόγιση στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών του, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αδυναμία συγκράτησης της ακρίβειας και απροθυμία σύγκρουσης με τους μηχανισμούς που την προκαλούν και την αναπαράγουν καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών του, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτά τα καρτέλ που και σήμερα καταγγείλατε, έγιναν επί ημερών σας» απάντησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη «τις συνεχείς παροτρύνσεις του πρωθυπουργού για να διαμορφώσουμε μία ανοιχτή ελεύθερη, αλλά όχι μια ασύδοτη αγορά».

O Ν. Μωραΐτης από το ΚΚΕ απέδωσε την ακρίβεια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και καταφέρθηκε κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε πως «ο ελεύθερος ανταγωνισμός είναι μια φενάκη και ο κανόνας είναι οι εναρμονισμένες πρακτικές. «Η πολιτεία να καθορίσει τι σημαίνει αισχροκέρδεια - και αυτό το πράγμα να το πολεμήσει ο πρωθυπουργός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» παρατήρησε ο Αστ. Ροντούλης από το ΛΑΟΣ.