Πολιτική
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 13:39

Γ. Παπανδρέου: Κουρασμένη και επικίνδυνη η κυβέρνηση

«Οι λέξεις "ιστορικές ευθύνες" και "κρίσιμες στιγμές" αποκτούν σήμερα το κυριολεκτικό νόημά τους» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

«Οι λέξεις "ιστορικές ευθύνες" και "κρίσιμες στιγμές" αποκτούν σήμερα το κυριολεκτικό νόημά τους» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, επαναλαμβάνοντας ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική της κυβέρνησης.

«Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κατανοήσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τη κυβέρνηση ότι «μετατρέπει τις δικές της αποτυχίες σε εκβιαστικά διλήμματα για τον πολίτη, ευθύνεται για την εγκληματικότητα και την διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, απαξιώνει τις εργασιακές σχέσεις, ενθαρρύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ακολουθεί ρουσφετολογικές πολιτικές αντί πολιτικών για τους ανέργους».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «φοροεπιδρομή στους μικρομεσαίους, φορολογικά δώρα στους πλουσίους και σπατάλη και πελατειακή διαχείριση», υπογραμμίζοντας ότι «με ευθύνη της ΝΔ έχουμε σήμερα ένα διπλό έλλειμμα τόσο δημοσιονομικό όσο και διεθνούς ανταγωνιστικότητας» .

«Στην ΕΕ υπάρχουν πολλά περιθώρια, το ερώτημα είναι πώς τα αξιοποιεί κανείς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «τα περιθώρια αξιοποιούνται με σχέδιο, πρωτοβουλίες, δράσεις και συμμαχίες και αξιοπιστία η οποία εν μέσω κρίσης είναι κρίσιμο μέγεθος το οποίο η κυβέρνηση έχει χάσει απέναντι στους πολίτες, τους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές».

Μιλώντας πάντα για την Ε.Ε., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την αναγκαιότητα μιας «προοδευτικής κατεύθυνσης» και έκανε λόγο για «ένα «κοινωνικό Μάαστριχτ με μετρήσιμους στόχους για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο και για «νέα εργαλεία» όπως το «Ταμείο Πράσινης Ανάπτυξης» και μια «νέα κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Στην εισήγησή του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση ότι «οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν δημοψήφισμα για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για την Ευρώπη που θέλουμε» και κατέληξε λέγοντας: «Οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι ιστορικές, δεν έχουμε περιθώρια να επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της πορείας».