Πολιτική
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 15:22

«Ευφάνταστα σενάρια τα περί αποχώρησης Κ. Καραμανλή»

Για ευφάνταστα σενάρια έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, περί αποχώρησής του από την προεδρία της ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Για ευφάνταστα σενάρια έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, περί «κούρασης» και αποχώρησής του από την προεδρία της ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία», τόνισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε πως «κύριο μέλημα του κ. Καραμανλή και των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι να εφαρμοστούν αποτελεσματικές πολιτικές για τη διεθνή οικονομική κρίση και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία απολύτως βάση».

«Ο πρωθυπουργός είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί», παρατήρησε, δύο φορές, ο κ. Αντώναρος, για να υπογραμμίσει πως όταν έρθει η ώρα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ΝΔ θα πάει στις εκλογές με τον Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα τις κερδίσει.

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε: «Έχω την αίσθηση ότι στον κ. Καραμανλή αξίζει το τραγούδι: άμα θες να κάτσεις, κάτσε και άμα θες να φύγεις, φύγε».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κουράσει και εξουθενώσει το λαό με το ξεζούμισμα και την κοροϊδία. Είναι καιρός να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη», αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με το ζήτημα.

«Αυτά κι αν είναι σενάρια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά τη φημολογία σχετικά με μεταπήδηση του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Όσον αφορά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, ο κ. Αντώναρος αρκέστηκε να πεί ότι «μπορούν διάφοροι να ετοιμάζονται για ό,τι θέλουν, γιατί προφανώς αυτό τους απασχολεί είναι ο άσβεστος πόθος τους για εξουσία».