Αθλητικά
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 16:13

Ανακοίνωση Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Σε ανακοίνωσή της για τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, η Σούπερ Λίγκα αναγνωρίζει και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, παράλληλα όμως, εκφράζει τη λύπη της «για τις ανεύθυνες ανακοινώσεις εκείνων που προσποιούνται τους αμέτοχους σε αυτό το σκηνικό βίας».

Ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Ολυμπιακού Σταδίου του ΟΑΚΑ εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα.

Μεταξύ άλλων, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αναγνωρίζει και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, παράλληλα όμως εκφράζει τη λύπη της «για τις ανεύθυνες ανακοινώσεις εκείνων που προσποιούνται τους αμέτοχους σε αυτό το σκηνικό βίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«1. Ήδη από τις 5 Μαρτίου, η Σούπερ Λίγκα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τον ορισμό της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βόλεϊ CEV Cup (την ανάληψη της οποίας πληροφορηθήκαμε από ρεπορτάζ στα ΜΜΕ), κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με δεδομένες τις ήδη γνωστές από το καλοκαίρι του 2008 αγωνιστικές υποχρεώσεις στο ΟΑΚΑ.

2. Με γνώμονα τη βούληση για διευκόλυνση στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βόλεϊ CEV Cup, αλλά και την τήρηση των αποφάσεων του Δ.Σ., η Σούπερ Λίγκα συναίνεσε στο αίτημα της Γ.Γ.Α. και της ΕΛ.ΑΣ για μετάθεση της ώρας έναρξης όλων των αναμετρήσεων και το Δ.Σ. αποδέχτηκε την ίδια ημέρα (5 Μαρτίου) την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για αλλαγή στην κοινή ώρα έναρξης όλων των αγώνων της 27ης αγωνιστικής.

3. Από την πλευρά της Γ.Γ.Α. και του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη υπήρξε επίσης και αίτημα για αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-Λεβαδειακός, αλλά λόγοι αρχής και δεσμευτικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα δεν επέτρεπαν κάποια μεμονωμένη αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ανακοινωθεί έγκαιρα από το καλοκαίρι του 2008.

4. Κατά την προετοιμασία των μέτρων τάξης για την διοργάνωση του αγώνα ΑΕΚ- Λεβαδειακός, η Σούπερ Λίγκα, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ, κατέβαλαν κάθε δυνατή συνδρομή προς τους αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό των μέτρων. Ειδικότερα, την ημέρα του αγώνα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στις 11.00 και στις 17.00, με αποκλειστικό θέμα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων που θα απέτρεπαν τη δημιουργία επεισοδίων.

5. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε αυτονόητο πως κάθε εμπλεκόμενο μέρος οφείλει να αναλογιστεί το ποσοστό συμμετοχής του σε αυτή την αλληλουχία λανθασμένων αποφάσεων. Η Σούπερ Λίγκα αναγνωρίζει και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, ως προς την εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ. για την ταυτόχρονη έναρξη όλων των αναμετρήσεων των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών και εκφράζει τη λύπη της για τις ανεύθυνες ανακοινώσεις εκείνων που προσποιούνται τους αμέτοχους σε αυτό το σκηνικό βίας.

6. Παρότι κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχουμε συχνά γίνει μάρτυρες επεισοδίων, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με σωστότερο σχεδιασμό, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα επεισόδια έχουν ουσιαστικά προαναγγελθεί, θεωρούμε απαραίτητο, για μία ακόμη φορά, να τονίσουμε την αναγκαιότητα για καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ιδίως όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης αθλητικών εκδηλώσεων. Η πρόληψη και η σωστή και έγκαιρη συνεργασία αποτελούν μονόδρομο στην ανεύρεση λύσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των αθλητικών αναμετρήσεων».