Πολιτική
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 05:12

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά το βράδυ νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά το βράδυ νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Aναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές και βελτίωση το βράδυ προβλέπει για αύριο Τετάρτη 25η Μαρτίου η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Θεσσαλία και κατά τόπους στα υπόλοιπα. Βελτίωση το βράδυ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες. Βελτίωση τη νύχτα.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ύφεση τη νύχτα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 8 Μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)