Πολιτική
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 11:49

ΚΚΕ: Διπλό έγκλημα με τη σύμβαση παραχώρησης του φαληρικού Δέλτα

Για «διπλό έγκλημα που διαπράττεται από την κυβέρνηση εν κρυπτώ σε βάρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, με τη σύμβαση που υπέγραψε μυστικά με το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", παραδίδοντας το Φαληρικό Δέλτα, τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη», κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης του παλαιού Ιπποδρόμου στο φαληρικό Δέλτα για την υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» που προβλέπει την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και την ανάπτυξη Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Πάρκου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «διπλό έγκλημα που διαπράττεται από την κυβέρνηση εν κρυπτώ σε βάρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, με τη σύμβαση που υπέγραψε μυστικά με το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", παραδίδοντας το Φαληρικό Δέλτα, τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι κατά καιρούς δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά του ιδρύματος προς το δημόσιο, συνιστούν επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας.

Όπως επισημαίνεται, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΚΚΕ, εντός και εκτός Βουλής, να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης, η κυβέρνηση την κρατά μυστική, με αποκορύφωμα την υπογραφή της από τέσσερις υπουργούς κεκλεισμένων των θυρών, όπως υποστηρίζει ο Περισσός.

«Καμία ιδιωτική ιδιοκτησία στη Λυρική Σκηνή και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, γιατί αυτό οδηγεί στην παραπέρα χειραγώγηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της τέχνης και της επιστημονικής γνώσης», υπογραμμίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση νέων σύγχρονων κτιρίων και υποδομών και η ανάπτυξη θεσμών της τέχνης πρέπει να είναι αποκλειστική υπόθεση του δημοσίου».