Πολιτική
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 14:29

ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

«Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου που δήθεν στο όνομα της ισότητας εξισώνει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών είναι εχθρική, αντιλαϊκή και πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου που δήθεν στο όνομα της ισότητας εξισώνει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών είναι εχθρική, αντιλαϊκή και πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προσθέτοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στρέφεται κατά του δίκαιου αιτήματος για πενταετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης υπέρ των εργαζόμενων γυναικών και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί ενώ γνώριζαν τις αποφάσεις της ΕΕ, συμφωνούσαν και τις υλοποιούσαν ψηφίζοντας αντιασφαλιστικούς νόμους, ταυτόχρονα έκρυβαν ή προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τους στόχους και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Συμβολή στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων είχαν και οι δυνάμεις τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

»Οι εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Αν αποφασιστικά είχαν ξεσηκωθεί όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αύξαναν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών στον ιδιωτικό τομέα εξισώνοντάς τα με αυτά των ανδρών, τώρα από καλύτερες θέσεις όλες οι γυναίκες θα έδιναν τη μάχη για τα δικαιώματά τους».