Πολιτική
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 11:06

Στην «Ωρα της Γης» η Βουλή των Ελλήνων

Στην «Ωρα της Γης» θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου η Βουλή των Ελλήνων, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Σιούφας.

Στην «Ωρα της Γης» θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου η Βουλή των Ελλήνων, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Σιούφας. Ειδικότερα ο κ. Σιούφας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει, αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στην «Ωρα της Γης», παγκόσμια κινητοποίηση που γίνεται από τη WWF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την προστασία της φύσης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο κτίριο της Βουλής και σε όλα τα κτίρια που χρησιμοποιούνται από τις Υπηρεσίες της, τα φώτα θα παραμείνουν σβηστά από τις 8:30' έως τις 9:30' το βράδυ.

Η Βουλή των Ελλήνων καλεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, την αυτοδιοίκηση, τους οργανισμούς, τις κρατικές υπηρεσίες, τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, να πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία. Όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι μπορούμε, με θετικές ενέργειες, να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και να διαφυλάξουμε τη Γη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόκληση είναι για όλους. Ας κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος, ας κάνουμε την εξοικονόμηση ενέργειας, μέρος της καθημερινότητάς μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι εθνική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας».