Πολιτική
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 16:36

Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών - Στον εισαγγελέα η 50χρονη

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 50χρονη, η οποία παρενέβη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε άγνωστο, στην οδό Σκιάθου στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί της νεοσύστασης ομάδας «Δέλτα» να δεχθούν δολοφονική επίθεση.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 50χρονη, η οποία παρενέβη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε άγνωστο στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί της νεοσύστασης ομάδας «Δέλτα» να δεχθούν δολοφονική επίθεση από άλλο άτομο που τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής από πίσω http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/03/1648848.htm . Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Παναγιώτης Στάθης, ο δράστης χρησιμοποίησε δύο όπλα ρωσικής κατασκευής και ειδικότερα, ένα πιστόλι «Μακάροφ» των εννέα χιλιοστών και ένα περίστροφο διαμετρήματος των 7,62.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε επίσης, ότι οι δύο αστυνομικοί ανήκαν σε ομάδα της μονάδας «Δέλτα», μέλη της οποίας έκαναν δοκιμαστικές περιπολίες στην περιοχή, κυρίως για εξοικείωση με τους δρόμους, συνοδεία μονοτοσυκλετιστή της ομάδας «Ζ».

Τη στιγμή του ελέγχου στο νεαρό, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε σπαστά ελληνικά ότι προέρχεται από τη Ρωσία, η 50χρονη επιτέθηκε φραστικά στους δύο αστυνομικούς, ζητώντας να αφήσουν το νεαρό, γιατί ήταν φίλος της. Εν τω μεταξύ, ένας άλλος άνδρας πλησίασε τους αστυνομικούς από πίσω και τελικά τους πυροβόλησε από απόσταση σχεδόν είκοσι εκατοστών.

Ο ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρότερα, δέχθηκε σφαίρα στον αυχένα, ανάμεσα στο κράνος και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος δέχθηκε δύο σφαίρες. Η μία διαπέρασε το κράνος του και ευτυχώς τον τραυματίσε επιδερμικά στο τριχωτό της κεφαλής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, οι δράστες διέφυγαν με μοτοποδήλατο λευκού χρώματος που είχαν σε κοντινή απόσταση, παίρνοντας μαζί τους τα δύο όπλα και τα κινητά των αστυνομικών.

Μετά το συμβάν, τέθηκε σε επιφυλακή ολόκληρη δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι ως στιγμής παραμένουν άφαντοι.