Κόσμος
Σάββατο, 04 Απριλίου 2009 09:26

Σήμερα η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Μπαράκ Ομπάμα

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο. Στην ατζέντα, η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/04/1649456.htm .

Χθες ο πρωθυπουργός μετείχε στο δείπνο εργασίας των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το μέλλον της Συμμαχίας και οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε θέματα ασφαλείας.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στο νέο ρόλο της Συμμαχίας και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσαρμογή της Συμμαχίας στα νέα δεδομένα. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι 28 ηγέτες ασχολήθηκαν με το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, καθώς και με τις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας.