Κόσμος
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 09:17

Στην Τουρκία ο Ομπάμα

Στην ¶γκυρα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπου σήμερα θα έχει επαφές με την τουρκική ηγεσία. Το απόγευμα στις 16.30 θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο -χωρίς να έχει ακόμα επίσημα ανακοινωθεί- θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην ¶γκυρα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπου σήμερα θα έχει επαφές με την τουρκική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, το πρωί καταθέτει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο στην ¶γκυρα. Θα ακολουθήσει στις 11.30 η τελετή υποδοχής του στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν οι επίσημες συνομιλίες και συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ο αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί την τουρκική εθνοσυνέλευση όπου θα συναντηθεί με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και όπου θα μιλήσει από το βήμα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Το απόγευμα στις 16.30 ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα πάρει μέρος στις εργασίας του Β΄ Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών.

Στο περιθώριο του Φόρουμ θα υπάρξει συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επισήμως ανακοινωθεί, η συνάντηση θα γίνει το πρωί της Τρίτης.