Υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης Παυλίδη τάχθηκαν οι εισηγητές όλων των κομμάτων, με τον εισηγητή του κυβερνώντος κόμματος να τονίζει πως η η ΝΔ είναι ανοικτή στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης Παυλίδη τάχθηκαν οι εισηγητές όλων των κομμάτων, με τον εισηγητή του κυβερνώντος κόμματος να τονίζει πως η η ΝΔ είναι ανοικτή στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Πιο αναλυτικά, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή επί της σχετικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάρκος Μπόλαρης, επέκρινε την κυβέρνηση για «συγκάλυψη των υποθέσεων των υποκλοπών, των καρτέλ, του Γερμανού, της Siemens και του Βατοπεδίου» και ζήτησε από το σώμα «να δώσουμε την ευκαιρία στον πρώην Υπουργό να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται στην δικογραφία, για να μπορεί και ο ίδιος κι εμείς να κυκλοφορούμε έξω χωρίς συναισθήματα ενοχής».
Εκ μέρους της πλειοψηφίας, ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, ότι η ΝΔ είναι ανοικτή στη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση και ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Παράλληλα τόνισε ότι η ΝΔ ήταν πάντα υπέρ της διαφάνειας, όπως φάνηκε στην υπόθεση των ΤΟΡ-Μ1, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που απέκρουσε τη διερεύνηση υποθέσεων του «ξυστό», του ναυαγίου «Σάμινα», των παράνομων ελληνοποιήσεων, με κορυφαία τη «ληστεία» του ΧΑΑ.
Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής τάχθηκε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Ι. Γκιόκας καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούν και επιβάλουν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, σημείωσε πως το περιεχόμενο του διαβιβαστικού της υπόθεσης Παυλίδη δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις.
Και ο βουλευτής ΑΆ Αθηνών του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης συμφώνησε με τη σύσταση της ειδικής επιτροπής και ζήτησε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να εξισωθεί ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων των πολιτικών με αυτόν των πολιτών.
Ο κ. Παυλίδης, σε δύο παρεμβάσεις του, υπογράμμισε πως τήρησε τον νόμο για την ανάθεση των άγονων γραμμών που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ και δεν κατήργησε τις περιφερειακές επιτροπές διεξαγωγής των σχετικών διαγωνισμών.
Η συζήτηση συνεχίζεται στην Ολομέλεια με τοποθετήσεις βουλευτών, ενώ το Κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τη σύσταση ή όχι της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με μυστική ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα, χωρίς τη συμμετοχή του κ. Παυλίδη. Για τη σύστασή της απαιτούνται τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ