Πολιτική
Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 16:16

ΛΑ.Ο.Σ.: Μετά τα χαμόγελα με Ομπάμα, η ψυχρολουσία

«Μετά τα χαμόγελα, τις φωτογραφίες και τη θερμή χειραψία ήρθαν οι δηλώσεις Ομπάμα και η αναβάθμιση της Τουρκίας ως ψυχρολουσία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη γείτονα. «H στάση των ΗΠΑ πρέπει να αφυπνίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική».

«Μετά τα χαμόγελα, τις φωτογραφίες και την θερμή χειραψία ήρθαν οι δηλώσεις Ομπάμα και η αναβάθμιση της Τουρκίας ως ψυχρολουσία», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη γείτονα.

«H στάση των ΗΠΑ πρέπει να αφυπνίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία επιτέλους πρέπει να ασκείται για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για την προσωπική προβολή», υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Μπακογιάννη μετά την άτυπη συνάντηση της με τον Τούρκο ομόλογό της, Αλί Μπαμπατζάν, στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε:

«Η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να μας πείσει με τις δηλώσεις της πως η χώρα μας ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική. Τα όσα ο Ομπάμα χλιαρά είπε για την Χάλκη και τα όσα δεν έκανε για το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και τα Σκόπια την διαψεύδουν. Εδώ ισχύει το, άλλο λέμε και άλλο γίνεται».