Πολιτική
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 09:16

Αιματηρό επεισόδιο σε σχολή του ΟΑΕΔ

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 08:45, στις σχολές του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη. Μαθητής των σχολών, για άγνωστο λόγο, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε συμμαθητή του. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, αφού πρώτα τραυμάτισε δύο πολίτες. «Είμαι εγωιστής και δεν μπορώ να με απαξιώνουν», αναφέρει σε σημείωμά του.

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 08:45, στις σχολές του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη. Μαθητής των σχολών, για άγνωστο λόγο, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε συμμαθητή του ηλικίας 19 ετών. Αμέσως μετά ο δράστης κατευθύνθηκε σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ, όπου τραυμάτισε δύο υπαλλήλους -έναν Αλβανό και έναν Έλληνα- στα άκρα, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης -ένας 19χρονος ομογενής από το Σοχούμι Αμπχαζίας που έμενε στην περιοχή του Ρέντη- χρησιμοποίησε δύο όπλα, ενώ στη τσάντα του βρέθηκε σημείωμα στο οποίο εξέφραζε την πρόθεσή του να πυροβολήσει όποιον έβρισκε μπροστά του και να αυτοκτονήσει.

«Είμαι εγωιστής και δεν μπορώ να με απαξιώνουν...»,

«Είμαι εγωιστής και δεν μπορώ να με απαξιώνουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημείωμα ο 19χρονος, ο οποίος όπως προκύπτει από καταθέσεις, είχε αυτοκτονικές τάσεις και ψυχολογικά προβλήματα. Στην τσάντα του νεαρού βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χρήστο Μπαρκονικο, τόσο ο δράστης, όσο και ο συμμαθητής του, είναι σοβαρά τραυματισμένοι και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Αμφότεροι έχουν διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Παν. Ευσταθίου, ο δράστης φέρει τραύμα στο κεφάλι και δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ ο συμμαθητής του, ηλικίας 18-19 ετών, έχει τραυματιστεί στο θώρακα.