Τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κοινότητας και ένα γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο, ανακάλυψαν μία νέα τεχνική, η οποία αποκλείει την αλλοίωση του κρασιού από τον φελλό του μπουκαλιού.
Οπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη για τον κλάδο, την οποία και χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σπουδαία, από οικονομικής άποψης, διότι η χρηματική αξία του κρασιού που αλλοιώνεται ετησίως στις χώρες της Κοινότητας μέσα στο μπουκάλι φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ ή 170 δισ. δρχ.