«Τι ομοιότητες θα μπορούσαν να έχουν τα είδη που ζουν στη Γη με αυτά που ενδεχομένως κατοικούν σε άλλους πλανήτες;» αναρωτιέται το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.
«Τι ομοιότητες θα μπορούσαν να έχουν τα είδη που ζουν στη Γη με αυτά που ενδεχομένως κατοικούν σε άλλους πλανήτες;», αναρωτιέται το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.
Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μέχρι να δεν εντοπίσουμε κάποια από αυτά, υποστηρίζει, ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον οι βασικές δομικές μονάδες θα είναι κοινές.
Όλες οι γήινες μορφές ζωής αποτελούνται από 20 αμινοξέα. Οι βιοχημικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο δέκα από αυτά, προκειμένου να δημιουργήσουν προσομοιώσεις των προβιοτικών συνθηκών με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας, της ιοντίζουσας ακτινοβολίας του διαστήματος και των υδροθερμικών ρευμάτων για την παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Πολ Χιγκς και τον Ραλφ Πούντριτς από το McMaster University του Οντάριο στον Καναδά, τα εν λόγω πειράματα είχαν ως αποτέλεσμα τη σύνθεση μιας υποομάδας δέκα αμινοξέων, για την δημιουργία των οποίων απαιτείται η ελάχιστη ποσότητα ενέργειας.
Υποθέτουν, λοιπόν, οι επιστήμονες ότι εφόσον υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι πιθανό να αποτελείται από τα δέκα αυτά αμινοξέα. Τη θεωρία αυτή ενισχύει το γεγονός ότι αμινοξέα έχουν εντοπιστεί στο εσωτερικό των μετεωριτών που δημιουργήθηκαν πριν από τη Γη.