Πολιτική
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 16:28

ΠΑΣΟΚ: Να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση Siemens

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να «λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση Siemens», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με το αίτημα του κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να «λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση Siemens», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με το αίτημα του κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η χώρα από το 2004 και μετά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κρίση απαξίωσης θεσμών και προσώπων, διαφθοράς, αυθαιρεσίας της εξουσίας, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, οικειοποίησης δημοσίου πλούτου και όλα αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι το Κίνημα επανειλημμένα έχει ζητήσει συνεργασία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, με την κυβέρνηση «να αντιδρά μέχρι πρόσφατα και σήμερα να προσπαθεί να κουκουλώσει».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν έχει υπογράψει το αίτημα για τη Siemens, είπε ότι «παγίως τέτοιες προτάσεις δεν αποστέλλονται στον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Σημίτης στηρίζει την πρόταση αυτή με πολύ ξεκάθαρο τρόπο».

«Εξετάζουμε όλους τους τρόπους για να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει παραγραφή των σκανδάλων, σε αντίθεση με την ΝΔ», πρόσθεσε.

Ξεχωριστή υπόθεση ο δεύτερος «φάκελος Παυλίδη»

Σχετικά με την υπόθεση Παυλίδη και τη διαβίβαση στη Βουλή δεύτερης δικογραφίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης νέας πρότασης για σύσταση και δεύτερης προανακριτικής επιτροπής.

Διευκρίνισε δε, ότι ο δεύτερος φάκελος Παυλίδη θα μελετηθεί από το ΠΑΣΟΚ μόλις αποσταλεί στην Βουλή και σε κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή υπόθεση.

Τέλος, σχολιάζοντας το κλίμα «σκανδαλολογίας» μέσα στο οποίο η χώρα βαίνει προς τις ευρωεκλογές και για τον κίνδυνο να μην αναδειχθούν άλλα ζητήματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί σε σκανδαλολογία και έθεσε το ερώτημα: «Κλείνουμε τα μάτια στα σκάνδαλα που υπάρχουν;»