Πολιτική
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 20:53

Αλ. Τσίπρας: Ευκαιρία ανατροπής οι ευρωεκλογές

Ο μάχη των ευρωεκλογών έχει μεγάλη σημασία, τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, τόνισε στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο μάχη των ευρωεκλογών έχει μεγάλη σημασία, τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, τόνισε στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Όπως ανέφερε, είναι μια ευκαιρία να μετατραπούν σε εκλογές ελπίδας για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με την ενίσχυση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και την ΕΕ για την πολιτική τους σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της Κομισιόν αλλά και της κυβέρνησης Καραμανλή δεν είναι μια πολιτική που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Επέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό για τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας λόγο για «γελοίο νομοθέτημα για τις κουκούλες». Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, πρόσθεσε: «Τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε αυτό τον τόπο έγιναν και γίνονται χωρίς κουκούλες. Το Βατοπαίδι έγινε χωρίς κουκούλες. Η αρπαγή των αποθεματικών από τα ασφαλιστικά ταμεία έγινε χωρίς κουκούλες. Τα καρτέλ στήθηκαν και λειτουργούν χωρίς κουκούλες. Η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, με τα ομόλογα, έγινε χωρίς κουκούλες. Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, των λιμανιών, έγινε χωρίς κουκούλες. Οι μίζες της Siemens διακινήθηκαν χωρίς κουκούλες».

Βολές εξαπέλυσε και κατά του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως η ηγεσία του και η κ. Αλέκα Παπαρήγα έσπευσαν το Δεκέμβριο με καιροσκοπικό και απαράδεκτο τρόπο -όπως ανέφερε- να συνδράμει την κυβέρνηση στην επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ίδια η κα Παπαρήγα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου νομιμοποίησε από τα αριστερά την ακροδεξιά ρητορεία, παίρνοντας εύσημα ακόμα και από το ΛΑΟΣ, συμπλήρωσε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ: «Από τη μια υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους προκειμένου να καρπωθεί όσο μεγαλύτερο κομμάτι μπορεί από την λαϊκή δυσαρέσκεια και από την άλλη, επί της ουσίας συγκατατίθεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής» ανέφερε. Ανέφερε ακόμη πως έχουν περάσει αρκετά 24ωρα από την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου (σ.σ. για κοινή δράση των δύο κομμάτων) και για άλλη μια φορά απάντηση επί της ουσίας δεν έχουμε πάρει. «Προς τι η αμηχανία κ. Παπανδρέου και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ» αναρωτήθηκε.