Πολιτιστικά
Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 12:53

Ο Πρωθυπουργός στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

«Με έργα και όχι στα λόγια αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στην Ιστορία μας και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, το οποίο πρόκεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι.

«Με έργα και όχι στα λόγια αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στην Ιστορία μας και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, το οποίο πρόκεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι. «Τα έργα αυτά δίνουν ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «ο αρχαιολογικός χώρος δεν ήταν άμεσα προσβάσιμος και επισκέψιμος στο σύνολό του, καθώς τεμαχιζόταν από δύο δρόμους που τον διέσχιζαν. Το έργο της συντήρησης, της ανάδειξης, της βελτίωσης και της ενοποίησής του έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,3 εκ. ευρώ. Τώρα πλέον είναι ένας ενιαίος, άμεσα προσβάσιμος και πλήρως επισκέψιμος χώρος για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες».