Πολιτική
Κυριακή, 12 Απριλίου 2009 14:17

Ντ. Μπακογιάννη: Ο Κ. Καραμανλής δεν θα χάσει

«Δεν υπάρχουν Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί. Τέτοιες διαχωριστικές ταμπέλες είναι πλέον ξεπερασμένες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Δεν υπάρχουν Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί. Τέτοιες διαχωριστικές ταμπέλες είναι πλέον ξεπερασμένες. Οσοι επιχειρούν να τις αναβιώσουν το κάνουν γιατί αυτό τους δίνει ρόλο και τους βολεύει ιδιοτελώς. Είναι, όμως, εκτός τόπου και χρόνου».

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ ενώ εξέρασε τη βεβαιότητα ότι ο «Κ. Καραμανλής δεν θα χάσει» στις επόμενες εκλογές.

«Ο ίδιος διατηρεί το συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα και η Ν.Δ. έχει τα περιθώρια, συγκροτημένα και ασκώντας μια αποφασιστική μεταρρυθμιστική πολιτική να υλοποιήσει την πολιτική ανατροπή των δημοσκοπήσεων στις κάλπες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι εν μέσω κρίσης δεν είναι λύση οι εκλογές, εκφράζοντας την άποψη πως αυτές θα «εντείνουν το κλίμα αστάθειας και θα επιβαρύνουν και την οικονομική κατάσταση».

Κατέληξε τέλος ότι η υπόθεση Παυλίδη «δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της κυβέρνησης. Μπορεί, όμως, να οδηγήσει σε ανατροπή του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης υπουργών».