Πολιτική
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 08:23

Υπόθεση Παυλίδη: Κατέθεσε η κόρη του βουλευτή

Με την κατάθεση της Αγγελικής Παυλίδη -κόρης του βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη- συνεχίστηκε σήμερα το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Στη Βουλή και η δεύτερη δικογραφία.

Με την κατάθεση της Αγγελικής Παυλίδη -κόρης του βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη- συνεχίστηκε σήμερα το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλόων, Απόστολος Βεντούρης, ενώ αναμένονται επίσης να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- ο ακτοπλόος Γεώργιος Σπανός και ο δήμαρχος Τήλου Αναστάσιος Αλιφέρης.

Στην κατάθεσή της η κ. Αγγελική Παυλίδη φέρεται να είπε πως ο πατέρας της γνώριζε ότι η πραγματική αξία αγοράς του επίμαχου διαμερίσματος ήταν 235 χιλιάδες ευρώ και όχι 156 χιλιάδες όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Το Σάββατο, κατέθεσαν οι Ιωάννης Τζωάννος (γγ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής - πρόεδρος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), Βασίλης Μάμης (σύνδεσμος υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου), Κων. Χαραλαμπίδης (Νομικός Σύμβουλος του Κράτους) και Νικόλαος Φάσσος (πληρεξούσιος των πωλητών του διαμερίσματος, που αγόρασε η κ. Αγγ. Παυλίδη).

Στη Βουλή και η δεύτερη δικογραφία

Σήμερα το πρωί εξάλλου, διαβιβάστηκε στη Βουλή και η δεύτερη δικογραφία σε βάρος του κ. Παυλίδη, όπου περιλαμβάνονται καταγγελίες του δημάρχου Τήλου Αν. Αλιφέρη και του εφοπλιστή Γ. Σπανού για μεθοδεύσεις στους διαγωνισμούς ανάθεσης και επιδότησης άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου κατά το έτος 2005. Η νέα δικογραφία εστάλη ταχυδρομικώς στις 8 Απριλίου από τον α' ανακριτή Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή.