Πολιτική
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 12:19

Διπλές κάλπες «βλέπει» ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Διπλές κάλπες - αναλόγως και της εξέλιξης της υπόθεσης Παυλίδη - προέβλεψε μιλώντας στον ρ/σ Real Fm o Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Διπλές κάλπες - αναλόγως και της εξέλιξης της υπόθεσης Παυλίδη - προέβλεψε μιλώντας στον ρ/σ Real Fm o Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις και θα είναι έτοιμο όποτε χρειαστεί, για να κυβερνήσει τον τόπο.

«Θα είναι κρίσιμο το πόρισμα για την υπόθεση του κ. Παυλίδη. Εάν τo πόρισμα παραπέμψει τον κ. Παυλίδη, τότε νομίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν σοβαρά πια για τη διαμόρφωση και των πολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο κ. Παυλίδης και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να δρομολογήσει το γεγονός με τέτοιο τρόπο, ως ατού του, πλεονέκτημά του, μαζί με τους συναδέλφους που ενδεχομένως να είναι αναμεμειγμένοι σε τέτοιες υποθέσεις και να πάει σε μία μετωπική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ. (...) Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε την πολιτική ζωή της χώρας λάσπη και αίμα και να κυλιόμαστε όλοι εκεί μέσα. Θέλουμε να θίξουμε τα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, της δημοσιονομικής κρίσης, τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους. Αυτό θα επιχειρήσουμε το επόμενο διάστημα. Από την άλλη δεν πρέπει να κατηγορηθούμε στα μάτια των πολιτών, ότι συμβάλουμε σε κάποιο κουκούλωμα. Αυτό είναι μία πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να κρατήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε ό,τι αφορά την καταδίωξη ατόμου, το οποίο φέρεται να ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε τα εξής: «Αυτή η υπόθεση έχει γίνει ένα θρίλερ στο οποίο υπάρχουν και δραματικά και κωμικά στοιχεία. Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω πια αυτό το γεγονός. Κυρίως όμως αυτό το οποίο με εξέπληξε, είναι η δεύτερη απόδραση που έγινε, της οποία προηγήθηκε μία συμπεριφορά της πολιτείας, η οποία ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Εγινε εν πάσει περιπτώσει το πρώτο περιστατικό το οποίο ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έπρεπε μετά να κάνουν μία άσκηση με το ελικόπτερο της Αστυνομίας, κάποιοι να “παίζουν” τον Παλαιοκώστα, κάποιοι άλλοι τους κακοποιούς, κάποιοι τους φύλακες, έτσι ώστε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να συνηθίσουν σε τέτοια γεγονότα;(...)Αυτά είναι ασυγχώρητα λάθη...».