Πολιτική
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 13:17

Καταθέσεων συνέχεια στην ειδική επιτροπή

Συνεχίζεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης Παυλίδη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή. Σήμερα, μεταξύ άλλων, κατέθεσε στην επιτροπή ο αδελφός του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αναστάσιος Παυλίδης.

Συνεχίζεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης Παυλίδη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σήμερα κατέθεσε στην επιτροπή ο αδελφός του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αναστάσιος Παυλίδης, ο έπαρχος Λήμνου Δημήτριος Σάραγκας, ο πλοιοκτήτης Αλέξανδρος Αγούδημος και ο τέως πρόεδρος της ακτοπλοϊκής ΣΑΟΣ (συμφερόντων Μανούση) Ιωάννης Κανταράς.

Στην απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής έχει κληθεί ο στενός συνεργάτης του κ.Παυλίδη, Παναγιώτης Ζαχαρίου, ενώ ο κύκλος των καταθέσεων θα κλείσει με τη μαρτυρία του πρώην υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά την κατάθεσή του ο αδελφός του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής φέρεται να δήλωσε ότι το κόστος του διαμερίσματος ανήλθε σε 235 χιλιάδες ευρώ και όχι 156 χιλιάδες ευρώ, όπως είχε πει ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ενώ όπως έκανε γνωστό, είχε δώσει άλλες 20.000€ στην κόρη του πρώην υπουργού για επισκευαστικές εργασίες στο διαμέρισμα.

Ακολούθησε ο εφοπλιστής, Αλέξανδρος Αγούδημος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κρίσιμη κατάθεση του στενού συνεργάτη του κ. Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου, ο οποίος καταγγέλλεται για τον εκβιασμό από τον εφοπλιστή, Φώτη Μανούση.

Με αφορμή όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις στην επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «οταν ξεκίνησε η προκαταρκτική επιτροπή η θάλασσα ήταν τεταραγμένη και σήμερα εμφανίζεται λίαν κυματώδης. Και η Νέα Δημοκρατία χωμένη σε μια κατάσταση και άλλων σκανδάλων».

«Όποιος είναι αθώος, δεν παραιτείται», παρατήρησε από την πλευράτ του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Alpha 989, και εκτίμησε πως η κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί και σε δύναμη 150 βουλευτών.

Χθες, κατέθεσαν η θυγατέρα του κ. Παυλίδη, Αγγελική Παυλίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλόων Απόστολος Βεντούρης, ο διευθυντής Μεταφορών του Υπουργείου Αιγαίου Ευστράτιος Γεωργής, ο δήμαρχος Τήλου Αναστάσιος Αλιφέρης και ο πρόεδρος της Δωδεκάνησος-Ναυτιλιακή Γεώργιος-Σαράντης Σπανός.

Τη Δευτέρα παρελήφθη από τη Βουλή η δεύτερη δικογραφία Παυλίδη. Η νέα δικογραφία, η οποία εστάλη ταχυδρομικώς στις 8 Απριλίου από τον α' ανακριτή Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή, «έχει σχέση με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του τέως υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη», που αφορά σε διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου, και ταχυδρομήθηκε από τον ανακριτή στη Βουλή «άνευ αξιολογήσεως των στοιχείων» που περιέχει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ