Πολιτική
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 17:47

ΠΑΣΟΚ: «Δήθεν ολοκληρωμένο σχέδιο για την απασχόληση»

«Το δήθεν “ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης”, μοιάζει περισσότερο με σχέδιο δράσης για τη διάσωση της κυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

«Το δήθεν “ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης”, μοιάζει περισσότερο με σχέδιο δράσης για τη διάσωση της κυβέρνησης της ΝΔ, που ούτε το πρόβλημα της ανεργίας θα λύσει, ούτε τις ευπαθείς ομάδες θα βοηθήσει, ούτε, δυστυχώς, στην ελληνική οικονομία θα δώσει πνοή και προοπτική».

Τα παραπάνω αναφέρει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

Κατηγόρησε μάλιστα την υπουργό ότι αναμασά προηγούμενες εξαγγελίες της, «ενώ η ανεργία καλπάζει, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται με τις ευλογίες του πρωθυπουργού, νευραλγικοί κλάδοι της οικονομίας μαστίζονται από την κρίση, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν ή βάζουν λουκέτο».

«Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που τρέχουν από το 2007 και “αιμοδοτούν” τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η κυβέρνηση έχει επιτύχει? τη μηδενική απορρόφηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνει επίσης λόγο για ένα «χορό ρουσφετιών» από την κυβέρνηση και της καταλογίζει ότι «μεριμνά μόνο για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, αφήνοντας τους πολίτες ουσιαστικά απροστάτευτους μέσα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες».