Πολιτική
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 20:08

Αλ. Τσίπρας: Σε σήψη και παρακμή το πολιτικό σύστημα

«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και σε παρακμή», δήλωσε από τον Τύρναβο της Λάρισας ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και σε παρακμή», δήλωσε από τον Τύρναβο της Λάρισας ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ακόμη πως «δεν είναι μόνον η υπόθεση Παυλίδη. Είναι μια σειρά από σκάνδαλα, όπως της Siemens, του Γερμανού, τα ομόλογα, οι υποκλοπές. Που σημαίνει με όλα αυτά, ότι οι πολίτες, κάποια στιγμή, πρέπει να δούνε μια άλλη πορεία για αυτόν τον τόπο, μακριά και πέρα και έξω από τα δύο κόμματα εξουσίας, που έχουν δημιουργήσει ένα απολιτικό σύστημα που γεννά, τροφοδοτεί τη διαφθορά και την πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως μία πολύ σημαντική ευκαιρία, «για να πάμε όλοι μαζί και να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα τιμωρίας στα δύο κόμματα εξουσίας και ελπίδες σΆ αυτόν τον τόπο, ψηφίζοντας Αριστερά».

Ο πρόεδρος τους Συνασπισμού επισκέφθηκε τον Τύρναβο προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφία και επισκέφθηκε τα διαδημοτικά σφαγεία, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη φορέων της περιοχής.

Μετά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του σφαγείου Τιρνάβου - Αμπελώνα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «εκτός από τη σφαγή των αμνοεριφίων υπάρχει και μια άλλη καθημερινή σφαγή. Αυτή είναι η σφαγή της αγοράς, η σφαγή των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και η σφαγή του καταναλωτή στο σούπερ μάρκετ».

Εκτίμησε ακόμη πως το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό για τη μέση οικογένεια και θα πλουτίζουν κάποιοι μεσάζοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ