Πολιτική
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 14:23

Αρ. Παυλίδης: «Δεν είχα πρόθεση να παραπλανήσω κανένα»

Με την κατάθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος καταθέσεων στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή. Δέχθηκε να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Τι είπε για το κόστος του επίμαχου διαμερίσματος. Στον πρόεδρο της Βουλής στις 27 Απριλίου το πόρισμα της Επιτροπής.

Με την κατάθεση του ίδιου του Αριστοτέλη Παυλίδη ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων στην ειδική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φέρεται να παραδέχθηκε ότι το τίμημα για το επίμαχο διαμέρισμα της κόρης του ήταν 235.000 ευρώ, αλλά όπως εξήγησε, στην πρώτη του κατάθεση είπε 156.000€ γιατί ο ανακριτής τον ρώτησε για την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Δεν είχα πρόθεση να παραπλανήσω κανένα, φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός κατά την κατάθεσή του στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Εξάλλου, ο κ. Παυλίδης τόνισε πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξουν οι δικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και της κόρης του.

Όσον αφορά το στενό του συνεργάτη του, Παναγιώτη Ζαχαρίου, (ο οποίος χθες δεν κατάθεσε μετά από αίτηση εξαίρεσής του) ο κ. Παυλίδης είπε ότι τον εμπιστευόταν, σε αντίθεση με τον κ. Μανούση, ο οποίος -όπως είπε- ήταν αναξιόπιστος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της, το οποίο, μαζί με το όποιο αποδεικτικό υλικό θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής στις 27 Απριλίου.

Ακολούθως, το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση θα είναι γενική και θα αναφέρεται στην παραδoχή ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης.

«Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά και σύνθετα προβλήματα και τελικώς η πολιτική ζωή εγκλωβίζεται και αποπροσανατολίζεται από ένα θέμα. Εγώ δεν θέλω να συμβάλλω σε αυτή την κατάσταση με προφητείες και σενάρια. Η υπόθεση Παυλίδη ακολουθεί την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Ολοι πρέπει να σεβόμαστε τη διαδικασία αυτή και πρέπει να είμαστε όλοι βουλευτές και μη προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις μας», παρατήρησε από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε πως είναι σε εξέλιξη μια σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και ότι η κυβέρνηση θέλει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πλήρως. «Θα αναμείνουμε την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο» συμπλήρωσε.