Πολιτική
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 15:08

Ευ. Αντώναρος: Το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα για τις τιμές στην αγορά

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγορώντας το πως έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για τις τιμές στην αγορά. ΠΑΣΟΚ: Γύμνια της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγορώντας το πως έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για τις τιμές στην αγορά.

Υποστήριξε συγκεκριμένα πως ότι ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτεσυης επικαλέστηκε στοιχεία του ΟΟΣΑ χωρίς να τα ελέγξει με συνέπεια για να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, τη στιγμή που όλοι παραδέχονται, ΜΜΕ και καταναλωτικές οργανώσεις, ότι οι τιμές στην αγορά παραμένουν σταθερές.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, πρόσθεσε πως στο ΠΑΣΟΚ μηχανεύονται τρόπους για να δυσφημίσουν τη χώρα και την αγορά και να προκαλέσουν εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο κ. Αντώναρος είπε πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς και πως όλα αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία βάση, ενώ έκανε λόγο για αλχημείες που προσπαθεί να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως έκανε και στο παρελθόν.

ΠΑΣΟΚ: Αναξία και επικίνδυνη κυβέρνηση

¶μεση ήταν η απάντηση του πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που τόνισε ότι «η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος επιχειρεί να κρύψει τη γύμνια τόσο της οικονομικής της πολιτικής όσο και της πολιτικής προστασίας του καταναλωτή, πίσω από ζητήματα στατιστικής μεθοδολογίας που διέπουν τους δείκτες του ΟΟΣΑ».

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο ανάξιοι και επικίνδυνοι είναι για να κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου εν μέσω της χειρότερης μεταπολεμικής κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο τέλος για «παραγγελίες στη βιομηχανία που κάνουν βουτιά κατά 35,5% και το τζίρος κατά 25,6%, τις ακάλυπτες επιταγές που πνίγουν την αγορά σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα» και για τον ίδιο το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που «χτυπάει το καμπανάκι της ύφεσης».

Σε νέα δήλωση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τα όσα υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «προκειμένου να μην παραδεχθεί ότι είπε ψέματα, ο εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ουσία του θέματος: Δηλαδή, ότι άλλαξε εν γνώσει του τα επίσημα στοιχεία για να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες. Αυτό τα λέει όλα».